Nadat de lokale omroep Vrolek in 2015 was opgegaan in RTV Krimpenerwaard, is de stichting Vrolek blijven bestaan.
Het doel van de stichting is nu om items met nostalgische waarde te bewaren en te publiceren.
Deze website is daarvoor bedoeld.

Aanvankelijk hadden we meerdere plannen, met als voornaamste doel het in gebruik houden van het gebouw aan de Dammestraat in Lekkerkerk.
Het was de intentie daar een kleinschalig museum in te richten waar oud-medewerkers en andere geïnteresseerden samen konden komen om eens terug te denken aan de ‘goeie ouwe tijd’ in de Vrolek studio. Ook wilden we mensen de mogelijkheid bieden om vanuit de oude studio internet-radio te gaan maken. Om zo hun oude hobby uit te kunnen blijven oefenen.

Helaas wenste RTV Krimpenerwaard geen medewerking te verlenen aan dit initiatief en eisten zij, gesteund door de gemeente, het eigendom van het gebouw en de zendmast op. Hierdoor rest ons alleen deze website waarop we zoveel mogelijk materialen hopen te verzamelen uit de rijke histortie van Vrolek.

Met deze website hopen we de herinnering aan Vrolek levend te houden en een mooi overzicht te bieden van de geschiedenis van deze unieke lokale omroep.


Copyright / Auteursrechten?

De op deze website gepubliceerde materialen zijn afkomstig uit privé-archieven en dienen geen enkel commercieel doel.

Als u op deze website media terugvindt waarvan u de rechten heeft en niet wenst dat deze hier gepubliceerd worden, neem dan aub contact met ons op.